THE BEST PLACE IN THE WORLD

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Οι διαδραστικοί πίνακες στην εκπαίδευση
Οι διαδραστικοί πίνακες έκαναν την πρώτη εμφάνιση τους στον χώρο της εκπαίδευσης της Αγγλίας μόλις το 2007 με κάλυψη 98% στα σχολεία Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και 100% στα σχολεία Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σήμερα χρησιμοποιούνται σε αρκετά εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων κυρίως στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Αυστραλία.
Στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει συζήτηση σχετικά με την αξία του νέου αυτού μέσου στην εκπαίδευση. Χρησιμοποιείται από κάποια ιδιωτικά, κυρίως, εκπαιδευτήρια, όπως εργαστήρια ελευθέρων σπουδών, φροντιστήρια, σχολεία, κ.α. ενώ είναι σπάνια η παρουσία τέτοιων πινάκων σε δημόσια ιδρύματα.
Τι είναι ο Διαδραστικός Πίνακας
Ο διαδραστικός πίνακας είναι μια ψηφιακή συσκευή ικανή να αλληλεπιδρά με έναν υπολογιστή και να προβάλλει εικόνες / βίντεο και άλλα δεδομένα σε μια οθόνη.
Η συσκευή αυτή χρησιμοποιείται για την οπτική παρουσίαση στις τάξεις. Οι σελίδες του βιβλίου προβάλλονται στον διαδραστικό πίνακα σε βίντεο ή cartoon και ο μαθητής έχει την δυνατότητα να επηρεάσει την ιστορία, να γράψει, να απαντήσει σε ερωτήματα, να λύσει ασκήσεις και άλλα πολλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: